Om bingohallar

 

Onlinebingon växer för varje år som går, men trots det ståtar fortfarande Sverige med över 100 bingohallar från norr till söder. Var du än bor i landet har du relativt nära till en bingohall. I de flesta medelstora – och stora svenska städer finns nämligen en bingohall. Bingohallarna drivs i regi av SVEBICO – Sveriges bingoarrangörers centralorganisation. De ägs av Sveriges föreningar och allt överskott går till föreningslivet. Bingospel i hallarna ordnas en eller flera gånger i veckan. I några av landets större bingohallar kan du spela bingo varje dag. Mest folk brukar det naturligtvis vara på lördagar och söndagar.

Många människor föredrar fortfarande att åka till bingohallen och spela några bingobrickor, jämfört med att sitta framför datorn och spela. Fördelen är att du träffar andra människor och det kan bli lite mer tävlingskänsla över det när du ser dina bingomotståndare. Träffa folk kan du för all del göra även i ett digitalt bingorum, exempelvis på chatten, men det kan ju aldrig riktigt ge samma sociala känsla som fysiska möten med andra människor ger. Där har bingohallarna fortfarande en fördel framför nätbingon. Ofta har bingohallarna sina stamkunder och du lär känna dessa samt personalen efter ett tag. Den sociala samvaron i en bingohall är svår att slå.

Om du ska spela bingo i en hall så är det klokt att vara ute i god tid; ofta är det fullt av bingosugna spelare. På så sätt hinner du köpa dina brickor i lugn och ro. Du kan också spela via dataskärmen, men de flesta föredrar ändå att själv sitta och dutta med egen bricka. Det är en del av bingokänslan. När spelet drar igång så ropar en bingoutropare upp nummer mellan 1-75. Du markerar i din bricka de nummer som utroparen ropar upp. Får du fem nummer i rad – antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt – så har du vunnit bingo! Priserna i bingohallarna är oftast kontanter, men kan också vara matkassar, prylar och upplevelsepresenter.

För en bra förteckning över alla Sveriges bingohallar kan du gå till sidan: www.bingobingobingo.se.

För en bra förteckning över svenska bingohallar på internet kan du gå till sidan: www.bingosidan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *