Nätbingo – säkerhet och återbetalning

 

Bingo på nätet har som de flesta vet blivit ofantligt populärt under de senaste åren, men många oroar sig fortfarande för att det inte är säkert att man spela och att man kan ta tappa eventuella vinster om datorn kopplar ner. Så är det inte, om du förlorar kontakten med servern (vanligast) under bingospel så fortsätter ditt spel ändå, bara att du inte ser det. Du har alltså samma möjlighet att vinna som innan och behöver inte oroa dig för att gå miste om eventuell vinst bara för att tekniken råkar strula. Det kan kännas skönt att veta.

En annan sak som oroar en del nätbingospelare är att deras favoritsajt ska gå i konkurs. Det här händer också i verkligheten, då konkurrensen blir allt skarpare mellan bingosidorna. Har man ett konto på sajten som går i konkurs kan man undantagsvis förlora det man har satt in. Observera dock att företaget är SKYLDIGT att informera spelarna om att de har eller håller på att lägga ned sin verksamhet. Därefter får man en vis tid på sig att hämta ut sina besparingar på sajten, vilket oftast sker i samarbete med den nedlagda sajtens kundtjänst. Skriver deras kundtjänst att du måste reagera och hämta ut dina pengar innan ett visst datum är det också det du bör sikta in dig på. Även om pengarna även därefter rent juridiskt fortfarande tillhör kunden, så kan det bli väldiga problem att få ut dem efter angivet datum. Sannolikt kommer ingen att svara när du då försöker kontakta kundtjänst. För bingosajten som går i konkurs är det ju fördelaktigt att med sig så mycket kapital som möjligt in i konkursboet; det minskar deras skuldbörda till gäldenärerna. Något som du bör vara medveten om.

Är företaget dåliga på att respondera så skriv på nytt eller ring om det finns möjlighet till det. De kommer att tröttna och betala igen dina pengar, det här är egentligen en självklarhet för de flesta, men som i alla branscher finns det mindre seriösa aktörer som kan vara jobbiga att ha att göra med. Håll en saklig och vänlig ton när du konverserar med företaget. Det tjänar du på. Först om de inte svarar på upprepande kontaktförsök eller allvarligt sätter sig på tvären är det dags att ta till lite skarpare ordalag och hota med polisanmälan eller juridiska åtgärder. Förhoppningsvis behöver det inte alls gå så här långt, och i de allra flesta fall gör det inte det heller.

Det kan även vara bra att hålla sig uppdaterad och att inhämta information om olika bingosidor på egen hand. Det finns sidor såsom bingosidan.com, som inte själva erbjuder bingospel, men som informerar om dessa tjänster. Det är naturligtvis bra att vara påläst om den bingotjänst som man spelar på.
En annan punkt som oroar många spelare är huruvida det är säkert att spela och sätta in pengar på en bingosajt? På den punkten kan vi dock lugna dig fullständigt; spelar du bara på en licensierad bingosida så är det näst intill idiotsäkert idag. All information är krypterad och företagen använder sig bara av säkra betalningsalternativ, så var lugn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *